KaplanenNytt #35

Äntligen kan vi välkomna våren med öppna armar och håller tummarna för att april månad har stått för den sista dagen med snöväder. Vanligtvis vid den här tiden på året så börjar föreningen att anordna gemensamma dagar för exempelvis vårstädning, grillning mm. Vi får helt enkelt

Sedan det senaste styrelsemötet den 9/3 så har styrelsen fått förslag på offerter angående spolning av avlopp och resultatet blev att det är företaget som vi anlitat för att utföra arbetet. Så håll ett vakande öga på de anslagstavlorna som sitter intill samtliga trappuppgångar. Mer information kommer när vi vet mer och det närmar sig.

Tråkigt nog så blev föreningen utsatt för inbrott den 23/3 och därför skulle vi vilja be er att meddela om ni skulle bli av med en tagg så att den förlorade taggen kan spärras i systemet. Gör vi detta så är det ett extra moment som tjuven behöver ta sig förbi.

En annan åtgärd som vi kommer att undersöka är möjligheten att börja skicka ut viktig information om föreningen via SMS. Tillexempel att det har varit inbrott och i vilka källarförråd som boven varit i. Kom gärna med förslag på vad för typ av information som är intressant att få via SMS, förslagen kan skickas till Styrelsen@kaplanenmalmo.se. Förmedla även namn och telefonnummer så att du kan bli tillagd i listan.

En del av de kärl som står i miljöhuset blir trots uppmaning i den föregående upplagan av Kaplanen nytt så pass fulla att de inte går att stänga locket helt på. Detta kan i sin tur leda till att sopbilen inte tömmer tunnorna, så vänligen platta till kartonger och andra sopor så att de tar så lite plats som möjligt i kärlen. Vi ska även undersöka om det är ett behov för att sätta in nya Luckor.

Tomträtten

Rolf och Pernilla har framfört föreningens synpunkter angående friköpet av tomten. Därefter så fick vi ett avtal som styrelsen var beredda på att gå vidare med. Vi har valt att dela upp lånet i två delar, en del kommer att vara lagd på rörlig ränta och den andra delen har vi bundit till 7 år. Tekniska nämnden ta sitt beslut.