KaplanenNytt #11

Föreningens nya stadgar antogs den 20 juni. Förslaget ska nu godkännas av HSB och publiceras därefter här på hemsidan.

Vi har fått frågor om hur man gör ROT-avdrag vid privata reparationer som Fastighetsteamet utför. ROT är en förkortning för reparation, ombyggnad, tillbyggnad och innebär att man kan göra skatteavdrag på 30% för arbete i bostaden som man betalat själv. Två saker är viktiga att veta:

(1) Fastighetsteamet hanterar inte ROT-avdrag om arbetet är kortare än fyra timmar. (2) Man måste meddela Fastighetsteamet att man vill göra ROT-avdrag före de påbörjar arbetet. Innan arbetet påbörjats ska även Skatteverkets blankett om ROT lämnas till Fastighetsteamet. Mer information finns på www.fastighetsteamet.se/rotavdrag

Tyvärr ställs saker i miljörummet som inte hör dit och vi måste därför påtala detta. Det som inte får plats i sopkärlen ska inte ställas i miljörummet (barnsängar, kundvagnar, sänggavlar, byggmaterial m.m.). Att ställa lösa saker räknas som nedskräpning. Det är kostsamt och arbetskrävande för föreningen – och ett brott mot våra gemensamma regler. Observera även att “buren” i miljörummet bara är till för elektronikavfall. Har man inte möjlighet att själv åka till återvinningsstationen med skräpet kan man ställa undan det i vinds- eller källarförrådet så länge och slänga det i containern som vi hyr varje jul.

Gästlägenheten har fått trådlöst nätverk! Den som behöver internet frågar efter användarnamn och lösenord när den ska hyras.